A zecea ediție a Concursului de pictura și desen „Mircea Ciobanu” la Colegiul Național Sfântul Sava

În 2017, „Asociația pentru Promovarea Tradițiilor Colegiului Național Sfântul Sava” a organizat pentru a zecea oară „Concursul de pictură și desen «Mircea Ciobanu»”. Membrii Fundației Lapedatu au sponsorizat premiile și mențiunile în bani, prevăzând în mod excepțional pentru premiul întâi o deplasare la Capela Sainte Claire din localitatea Saint Sulpice de lângă Lausanne, în Elveția, pentru a vedea frescele pictate de Mircea Ciobanu în 1983.

Mircea Ciobanu (1950-1991) și-a început studiile liceale la CNSS, terminându-le în 1969 la „Liceul de arte plastice «Nicolae Tonitza»”. După studii la „Institutul de Arte Plastice «Nicolae Grigorescu»” cu maestrul Corneliu Baba, Mircea Ciobanu a avut o carieră artistică fulgurantă, de mare răsunet internațional.

Juriul ediției jubiliare a atribuit Premiul I lucrării „Mister de toamnă târzie” de Raluca Popa din clasa 10H. Vizita la Capela Sainte Claire a avut loc la 17 iunie 2017. Vizitatorii au fost primiți de trei membri ai Congregației catolice din Saint Sulpice, Ecublens și împrejurimi în frunte cu președintele Congregației, Dl. Jean-Claude Brahier. Un scurt video cu vizita și prezentarea frescelor se găsește aici iar schimbul de mesaje cu gazdele este aici.

Premiul I: „Mister de toamnă târzie” de Raluca Popa, Cl. 10 H

Capela Sainte Claire din Saint Sulpice, Elveția, cu frescele pictate de Mircea Ciobanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *